Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Christiansson gör i år Ironman för sjunde gången.

Johan gör Ironman – för sjunde och sista gången

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen startar Ironman i Kalmar. Tre tusen anmälda deltagare ska genomföra det stentuffa loppet. För en av dessa, Johan Christiansson från Kalmar, blir det sista gången.

Årets upplaga av Ironman ser ut att locka ungefär 3000 deltagare. Johan Christiansson är en av dem, men han är inte precis någon nybörjare. Han har genomfört sex triathlonlopp och varit med i två VM, både i Sverige och utomlands.

-Jag börjar känna att kroppen inte återhämtar sig lika bra efter träning längre. Jag kommer förmodligen att göra fler lopp, men förmodligen ingen fulldistans. Det kanske blir en halvdistans eller liknande, säger Johan Christiansson.

Ett sista Ironman

För att spara på hälsan beslutade Johan att denna gång blir den sista.

– Nu är jag 50 år. Jag vet inte hur länge kroppen håller så jag ville köra en sista gång här hemma i Kalmar, säger han.

”Tacksamhet”

Kan du beskriva hur man mår mitt i loppet?

– Det är 50 000 personer som står och hejar och tusentals funktionärer som har lagt ner ett stort jobb för att man ska kunna göra det här. Även det faktum att man har en kropp som klarar av det. Jag skulle säga tacksamhet, säger Johan Christiansson.

Häng med när Johan testsimmar inför lördagens triathlon i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.