Gösta skrev hyllningslåt till sin barndoms Oskarshamn: ”Har format mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

I ung ålder adopterades Gösta Karlsson, född i Stockholm, av sina föräldrar i Oskarshamn – och staden kom att prägla hela hans liv. Nu har han skrivit en hyllning till staden han växte upp i.

– Oskarshamn gav mig mina föräldrar och mina kamrater, det har format hela livet, säger Gösta Karlsson.

Låten ”Oskarshamn” lade han ut på Youtube för en vecka sen, och redan har den visats över 7000 gånger.

I arbetet med låten har Gösta samarbetat med en grupp som heter Gamla Oskarshamn. I musikvideon ville han nämligen också kunna visa bilder från tiden då han växte upp. Själv hade han inte så mycket, men det fanns det andra som hade.

– De sade bara jadå, de har varit jättegenerösa, säger Gösta Karlsson.

Låten handlar dels om Göstas eget liv, från adoptionen, till ungdomstiden med fotboll och fest, till arbetarsamhället och så till sist flytten för att kunna utbilda sig i Lund.

”Gåshud direkt”

Idag bor Gösta Karlsson i Ekeby utanför Helsingborg, men han är aldrig sen att påtala sitt ursprung, gärna i samband med att idrottslag från Oskarshamn spöar sina motståndare från Skåne.

Drömmen är att hans låt ska sjungas på IKO:s hemmastå.

– Det hade varit gåshud direkt, säger Gösta Karlsson.

Hör hela låten här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.