En 19-årig man som var elev på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn dömdes under torsdagen till ett års fängelse efter att hotat en annan elev med en pistolatrapp i ett omklädningsrum på skolan. Foto: Mikael Fritzon / TT

Gymnasieelev i Oskarshamn hotade klasskompis med pistolatrapp – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man som var elev på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn dömdes under torsdagen till ett års fängelse efter att hotat en annan elev med en pistolatrapp i ett omklädningsrum på skolan.

Händelsen inträffade i mitten av februari. Då den 19-årige mannen först ska ha visat att han hade ett vapenliknade föremål i byxlinningen.

En jämnårig man och före detta klasskamrat på skolan följde sedan med till ett omklädningsrum på skolan för att se om det var ett riktigt vapen.

När de kom in i omklädningsrummet tog 19-åringen fram det vapenliknade föremålet för att sedan rikta det mot den andre mannens huvud.

Fängelse och skadestånd

19-åringen nekade under rättegången till brottet men döms nu för grovt olaga hot till ett års fängelse. Han ska dessutom betala 35 000 kr i skadestånd till den jämnårige mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.