Foto: Shemsi Brahimi

Gymnasiefesten urartade – kastade flaskor mot polisen

Publicerad

Det blev stökigt när hundratals ungdomar samlades på Stensö i Kalmar i går för en insparksfest. Polisen och socialarbetare vittnar om fylla och någon kastade en flaska i huvudet på en ung kille.

”Vad gjorde dina barn igår?” – så skriver polisen i Kalmar på sin Facebooksida, efter att en stor fest urartat.

Enligt polisen var det fler än 500 ungdomar på platsen och flera var kraftigt berusade.

Några började även kasta flaskor mot polisen och socialtjänsten, en ung kille blev träffad i huvudet av en flaska och fick ambulanstransport till akuten.

En vittne till händelsen var Shemsi ”Papi” Brahimi som jobbar med ungdomar för socialförvaltningen i Kalmar

– När vi kom dit var massa ungdomar. En massa ungdomar och inga vuxna. Jag såg en flaska som flög mot polisbilen som träffade en kille i huvudet.

”Ingen kontroll”

Dessutom sparkade ungdomar på socialtjänstens bil och sprang upp över motorhuven på polisbilar.

– Det var många ungdomar som var trevliga, men några hade druckit för mycket och hade ingen kontroll över de gör. Ungdomar i 15, 16-års åldern, säger Brahimi.

Polisen, som fick föra flera ungdomar hem eller till arresten för att nyktra till, skriver att de ”noterade även en total avsaknad av föräldrar på platsen, undantaget när festen upplösts”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.