Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stefan Regebro är verksamhetsområdeschef på Kalmarsunds Gymnasieförbund, och Mimmi Kroon är lärare på Lars Kaggskolan i Kalmar. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Gymnasielärare vill sköta undervisning hemifrån

Uppdaterad
Publicerad
Gymnasieklassrum runt om i landet står nu tomma. Trots det går lärare fortfarande till jobbet som vanligt, för att leda lektioner online.
– Det är onödigt. De allmänna råden säger att man ska jobba hemifrån om man kan, säger Mimmi Kroon som är lärare på Lars Kaggskolan i Kalmar.

Efter folkhälsomyndighetens rekommendation började gymnasieskolorna avfolkas, men på många skolor stannade personalen kvar. På flera skolor i Kalmar län är det Kalmarsunds gymnasieförbund som tagit beslut om att både lärare och annan personal ska fortsätta arbeta i skolans lokaler, trots att eleverna nu får undervisning på distans.

– Det här handlar inte enbart om lärare. För oss handlar det om att behandla all personal likadant, säger Stefan Regebro, verksamhetsområdeschef på Kalmarsunds Gymnasieförbund.

Men läget kan när som helst ändras. Skulle smittorisken öka så är de beredda att låta lärarna arbeta hemifrån.

– Under förmiddagen har vi ställt frågan till smittskyddsenheten, om hur vi ska agera. Kanske kommer vi få svar under nästa vecka, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer