Kvällen avslutades med Fab Freddie, känd från melodifestivalen och bolljongleraren Emil Jylhänlahi. Foto: Emil Elofsson/Privat

Hälsomässa drog tusentals besökare

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde året i rad arrangerades Hälsomässan på Rock City i Hultsfred, och det var packat med folk som ville lyssna och ta del av aktiviteterna.

– Det har varit fantastiskt. Det har varit fullt hus hela dagen, berättar Emil Elofsson som är mässorganisatör på Rock City i Hultsfred.

I helgen arrangerades en Hälsomässa i Hultsfred. På plats fanns 65 utställare, workshops och föreläsningar. Bland annat var det 400 som kommit för att lyssna på Birgitta Rasmusson från tv programmet Hela Sverige Bakar. Till längdhopparen Erika Johansson kom runt 200 personer för att ta del av hennes berättelse. Förra året drog hela hälsomässan nära 2000 besökare och i år lär det ha blivit fler då det var trångt i korridorerna, men siffran är inte färdigställd än.

Från massörer till lokalproducerad mat

Enligt mässorganisatören Emil Elofsson kan hälsa vara så brett och därför finns det olika föreläsningar och aktiviteter.

– Allting startade med att vi ville visa kommuninvånarna vad som finns i närområdet. Mässan växer mer än vad vi kunde tro, så det har knappt gått att röra sig här inne idag, berättar Emil Elofsson.

Det har bland annat funnits lokalproducerad mat, massörer, hinderbana för barnen, orientering och prova-på-luftgevär.

Bakom mässan står Campus Hultsfred, Lanstinget i Kalmar län, Smålandsidrotten och Hultsfreds Kommun.

Hela dagen avslutades med Fab Freddie som var en av de som drev melodifestivalen 2018. Han pratade om att ”Våga vara sig själv” och sedan avslutades mässan med glitterdisco.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.