• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Fathe Abasi såg från sitt köksfönster hur pojken hängde från fönstret på tredje våningen.

Fathe Abasi fångade barnet som föll i Gunnebo

Uppdaterad
Publicerad

Fathe Abasi fångade i går den sexårige pojken som föll ifrån ett fönster på tredje våningen i Gunnebo i Västerviks kommun.

Vi träffar Fathe Abasi på SFI-utbildningen i Västervik där han har nationella prov mitt i allt. Fathe Abasi har bott i 15 månader i Sverige och kommer från Syrien. I går fångade han en sexårig pojke som föll från ett fönster, och berättar om vad som hände:

– Jag såg barnet hänga från fönstret och sprang ner. Efter några sekunder ramlade han och jag fångade honom. Jag kände mig yr och ramlade ihop på marken.

Vad tänkte du?

– Jag tänkte bara på hur jag kunde fånga barnet. Jag tänkte inte på vad som skulle hända med mig, bara att jag skulle vara försiktig när jag fångade barnet.

”Han har räddat min familj”

Fathe Abasi slogs till marken av att fånga pojken.

– Efter fem-sex sekunder vaknade jag och såg att barnet mådde bra.

I dag är han trött i kroppen och har lite ont i axeln och ryggen, men känner sig väldigt glad för att han räddat ett liv.

Den sexårige pojken klarade sig utan allvarliga skador, men är fortfarande på sjukhus för att röntga en fot. Och pojkens pappa är full av tacksamhet:

– Han har inte bara räddat min son, utan hela min familj, säger han till P4 Kalmar.

Hann inte tänka

Grannen Örjan Johansson stod ute och rökte och blev vittne till händelsen.

– Jag fick se en pojke hänga utanför fönstret. Jag fick inte fram ett ljud. Jag hann inte tänka någonting. Sedan såg jag att en annan kille sprang och ställde sig nedanför, sedan tappade pojken taget och killen tog emot honom där nere, berättar han.

Hur känns det i dag?

– Jag är skärrad än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.