Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Vittnet: ”Han låg i trappan och skrek på hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Boende i centrala Växjö vaknade av skottlossning natten till tisdag, då en man i 20-års åldern blev skjuten.

Boende i området som vill vara anonyma berättar för SVT:s reporter att de vaknade när de hörde två, tre skott. En stund senare hörde de hur mannen ropade utanför huset.

– Han låg i trappan och skrek hjälp, hjälp, berättar ett vittne.

”Man blir rädd”

Senada Hasanagic jobbar på ett företag precis bredvid platsen. Hon fick reda på händelsen under tisdagsmorgonen, när blodspåren fortfarande syntes i trappan utanför.

– Det är verkligen otäckt att det har hänt en skjutning precis vid vår arbetsplats, säger hon.

Senada Hasanagic säger att de nu måste ha dörren låst in till verksamheten på företaget efter det som har hänt i kvarteret.

Senada Hasanagic arbetar på ett företag i Växjö i närheten av platsen där skottlossningen skedde natten till tisdagen. Foto: SVT

Skadorna inte livshotande

Mannen fördes med ambulans till sjukhuset där han opererades för sina skador, som inte ska vara livshotande. Under natten har polisen gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen. Polispatruller har även genomfört dörrknackning i området.

Lindrigt skadad

På tisdagskvällen meddelade Region Kronoberg att den skjutne mannen var lindrigt skadad, men var kvar på sjukhuset för observation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.