Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Allt gör ont, det är fruktansvärt men också underbart. Om man vet att man kan springa ett dygn, vilka vardagsproblem blir stora då?, säger Torbjörn Gyllebring. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Torbjörn Gyllebring sprang 272 kilometer på 24 timmar – nytt svenskt rekord i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Klockan elva på söndagsförmiddagen blev det klart att Torbjörn Gyllebring blev SM-mästare och ny rekordhållare i 24-timmarslöpning. Han slog förra årets rekord med nästan sex kilometer och det nya svenska rekordet ligger nu på 272,087 km.

– Allt gör ont, det är fruktansvärt men också underbart. Om man vet att man kan springa ett dygn, vilka vardagsproblem blir stora då?, säger Torbjörn Gyllebring.

Nästan ett hundratal löpare deltog i årets upplaga av VXO24h och SM i 24-timmarslöpning. Tre löpare kom från Växjö-trakten.

– Det är något färre löpare än förra året totalt och jag önskar det var fler löpare från Växjö, säger Erik Ahlrot, tävlingsledare, Växjö löparklubb. 

På damsidan segrade Therese Fredriksson från Borås som klarade 230,931 km.

– Jag skulle inte springa egentligen utan övertog en kompis startplats i måndags. Sista veckan har jag laddat ordentligt och så gick det vägen. Nu gör det ont i hela kroppen men det ska ändå firas, säger hon.

Se när de springer in i mål i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.