Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan kan du höra Anel Fisic, vice ordförande i Muslimska trossamfundet i Kalmar berätta om varför det är viktigt att bygga en moské i Kalmar. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Förening vill bygga ny stor moské i Norrliden i Kalmar

Publicerad

Det Muslimska trossamfundet i Kalmar planerar att bygga en ny större moské i Norrlidenområdet. Projektet tog sin början för mer än tre månader sedan, efter att man fått de tillstånd som krävdes för att påbörja projektet.

I Kalmar planerar Muslimska trossamfundet att bygga en större moské för att kunna rymma det ökande antalet muslimer. Det behövs en större plats att samlas på och be tillsammans. I dag finns det över 6 000 muslimer i Kalmar.

– Byggandet av en större moské i staden är en dröm för alla muslimer här. Vår gamla moské i Kalmar har blivit för liten, eftersom antalet muslimer i Kalmar har ökat de senaste åren, säger Anel Fisic, vice ordförande i Muslimska trossamfundet.

Moskén kommer att kosta 13 miljoner

Projektet förväntas kosta över 13 miljoner kronor och finansieringen av bygget sker genom en donationskampanj. Hittills har man samlat in över 2 miljoner kronor, men det krävs mer pengar för att fullfölja projektet.

Kalmar kommun har reserverat mark för moskén men kommer inte att skjuta till några pengar till bygget. Den nya moskén kommer att vara 750 kvadratmeter stor och inkludera även en aktivitetsplats och en park.

– Vi hoppas kunna samla in det belopp som behövs för att kunna genomföra projektet, säger Anel Fisic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet