Jacob Hector, ordförande i Tyrolens vänner, berättar att resan varit lång.

Här är folkparken som går mot strömmen

Uppdaterad
Publicerad

Det finns folkparker som går mot strömmen. Tyrolen utanför Alvesta hade länge legat i träda när några eldsjälar köpte parken och började rusta för att kunna ta emot en helt ny publik.

Jacob Hector är ordförande i Tyrolens vänner och är en av dem som var med och drog igång satsningen på Tyrolen 2007. Genom att satsa helhjärtat och tänka i nya termer ville de vinna tillbaka publiken.

– Det passar ju perfekt att ha en syntfestival eller någon hårdrockfestival här. När vi har vår muskelrockfestival så kommer det besökare från hela världen som tycker att det här är fantastiskt och säger att de har aldrig sett något liknande, berättar Jacob Hector.

Lalla tror på en framtid för folkparken

Hela atmosfären på Tyrolen andas optimism och en framtidstro som smittar av sig på besökarna. Parken har haft besök av många stora artister. Men man har inte lagt alla ägg i samma kartong, utan även satsat på helt andra saker som trädgårdsmässor och loppmarknader för att bredda parkens verksamhet.

Lalla Oledal är en av dem som både bor och jobbar på Tyrolen. Hon tror verkligen att folkparken har en framtid.

– Jag tror att det kommer igen. Det är många som jag känner som är sugna att flytta ut på landet, som vill tillbaka till det här med att bo på landsbygden. Ur det så kommer det ju en massa kultur, att många unga människor som har varit i städerna kommer att söka sig ut på landet och så kommer det att starta upp en massa olika saker, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.