Emil Holmgren, klubbchef för Växjö Tennis sällskap, och klubbens nya ”tennisbuss”. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Växjö Tennissällskap hämtar barnen till träningen

Uppdaterad
Publicerad

I projektet Tennisbussen ska barn som annars har svårt att ta sig till träning hämtas med buss en dag i veckan. Det är Växjö Tennissällskap som står bakom initiativet.

Med en minibuss ska barn mellan 5 och 10 år hämtas en gång i veckan efter skolan och sen serveras mellanmål innan träningen startar. Emil Holmgren, klubbchef för Växjö, är en av dem som kommer köra bussen som ska hämta dem.

– Vi sitter med problemet att vi har barn som inte kan komma till träningen före klockan 16. Vi skulle vilja köra i gång redan vid klockan 14, förklarar Emil Holmgren.

Socialt projekt

Projektet har blivit möjligt genom sponsorer och klubben ser det som ett så kallat socialt projekt där barn som annars har svårt att komma till träningen nu ska nås.

– Vi har ju sen tidigare projektet ”Tennis på Gatan” i Araby Park Arena där ett 20-tal barn varje söndag spelar tennis, säger Emil Holmgren

Hittills har 35 barn anmält sitt intresse för att vara med. Efter träningen erbjuds någon form av aktivitet tills det att föräldrarna hämtar barnen. Sportchefen Kalle Pihlblad är glad åt att bussen nu finns på plats. Det tillkommer ingen extraavgift för att delta i projektet.

– För oss är det här med hämtningen till träningen en ”win-win”, situation säger Kalle Philblad som är sportchef i klubben

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.