Här drar hagelkaoset in – Annelie tvingades söka skydd i garaget

Uppdaterad
Publicerad

Det var strax efter klockan 20 på måndagskvällen som ett kraftigt åskoväder drog in över Habbestorp som ligger omkring sex kilometer väster om Mönsterås. I spåren av ovädret lämnades flera knäckta träd, avklippta buskar och en skadad husvagn hemma hos Anneli Jensen.

– Jag såg att molnen började torna upp sig utanför huset och gick ut i trädgården för att ta några bilder på det häftiga fenomenet. Sedan började det blåsa kraftigt och plötsligt vräkte haglet ner från himlen, säger Anneli Jensen.

Blåsten och åskan blev allt mer intensiv. Flera träd knäcktes omkring huset och ett av dem föll över husets altan. Det for runt en massa löv och växtdelar i luften blandat med hagel.

Mönsterås
Ett träd knäcktes och föll över husets trädäck. Foto: Annelie Jensen

– Vår husvagn fick stora gropar på taket efter haglet. Vårt trädgårdstält blåste iväg och jag sprang in till garaget för att ta skydd, då var jag rädd, säger Annelie Jensen.

Ovädret var kort och intensivt, det hela var över efter drygt tio minuter. Både den kraftiga vinden och haglet lämnade efter sig en mindre förödelse kring huset.

Flera träd knäcktes av den kraftiga blåsten och några lämnades barskrapade på löv i Habbestorp. Foto: Annelie Jensen

– Flera träd är knäckta och barskrapade på löv. Det ser ut som någon gått med en röjsåg över våra buskar, alla blommor och hela jordgubbslandet. Det ser jättemärkligt ut, säger Annelie.

Enligt Annelie drog ovädret in västerifrån över Habbestorp och rörde sig sydöst mot Mönsterås.

– Min far bor inne i Mönsterås och han hade sin balkongdörr öppen under kvällen. Han hade inte märkt någonting, det är lite märkligt efter som det ligger knappt en mil härifrån, säger Annelie Jensen.

Ett tjockt lager med hagel på trädäcket intill Annelie Jensens hus. Foto: Annelie Jensen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mönsterås

Mer i ämnet