Årets FUB-aktivist Kennerth Björn omringad av prisutdelare. Foto: SVT/Clary Kroon

Här överraskas årets FUB-aktivist – lång kamp för funktionsnedsatta

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen utsågs årets FUB-aktivist av organisationens riksförbund och i år gick priset till den mycket överraskade Växjöbon Kennerth Björn.

– Kennerth är en person som varit aktiv väldigt länge och på olika nivåer i organisationen. Han har lyckts få igenom mycket av det som han arbetar för, säger Sara Westfahl, föreningsutvecklare på Riksförbundet FUB.

Andra året

FUB, är en intresseorganisation som arbetar för att stärka rättigheterna till personer med intellektuell funktionsnedsättning och det är andra året som de delar ut priset årets FUB-aktivist. 

– Vi har många individer i vår organisation som gör mycket och vi startade priset för att uppmärksamma dem, säger Sara Westfahl. 

I klippet kan du se när en överraskad Kennerth Björn får ta emot priset och höra honom berätta om sitt engangemang.

Kennerth har under många år oförtrutet arbetat för FUB:s och Inre Ringens medlemmar på alla nivåer inom organisationen; som ledamot i riksförbundets styrelse, som länsordförande i FUB Kronoberg, som ordförande i FUB Växjö och som rättsombud.

Kennerth är en sann aktivist i betydelsen att han handlar aktivt och kraftfullt för att påverka levnadsvillkoren för personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.