Foto: Daniel Janlöv

Här hyllas Åby/Tjuredas resa till bandyeliten

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen firades Åby/Tjuredas avancemang till elitserien i bandy när Växjö kommun bjöd spelare och klubbstyrelse på middag. Under kvällen överlämnade kommunalrådet Anna Tenje en gåva på 25 000 kronor till föreningens ungdomsverksamhet.

– Det känns fantastiskt att få ett bidrag till våra ungdomar. Hade vi inte satsat så hårt som vi gör på dem hade vi inte varit där vi är idag med 14 egna produkter i truppen, säger Owe Svensson som är ordförande i klubben. 

Stor triumf

Den lilla föreningen Åby/Tjureda IF har fler medlemmar än det finns invånare i samhället Åby som ligger strax norr om Växjö. I februari stod föreningen för en stor triumf då de blev klara för landets ädlaste bandyserie – elitserien.  

Växjö

Den smått otroliga resan firades på tisdagskvällen med bland annat tal från kommunalrådet Anna Tenje (M) och middag för spelare och klubbstyrelse. 

– En underbar kväll. Nu ska vi umgås och ha trevligt och så får jag väl säga några ord som tack, avslutar Owe Svensson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet