Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i videon ovan när Ingemar Bernthsson på Kalmar Sportfiskeklubb släpper in fiskar i Snärjebäcken i Rockneby utanför Kalmar. Foto: Amanda Svensson

Här släpps 300 regnbågsforeller ut i Snärjebäcken – för att fiskas upp om några dagar

Publicerad

Alla fiskemetoder tillåtna och minst två fiskar med sig hem. Det kan fiskesugna barn räkna med på lördag när Barnens fiskedag arrangeras i Rockneby. Nu släpper Kalmar Fiskeklubb ut 300 regnbågsforeller i sjön – för att sedan fiska upp de om några dagar.  

För tredje året i rad arrangerar Kalmars Fiskeklubb Barnens fiskedag vid Snärjebäcken i Rockneby. I fjol dök 200 barn upp för att prova på fiskelyckan och i år hoppas Ingemar Bernthsson, arrangör av Barnens fiskedag, att det kommer minst lika många till.  

-  Förväntningarna är stora. En familjedag ute i naturen, det är det finaste med Barnens fiskedag, säger Ingemar Bernthsson

”Gubbasport”

Efter pandemin har Ingemar Bernthsson märkt ett skifte bland fiskarna runt Snärjebäcken. Allt fler unga har börjat besöka sjön för att fiska. Det växande fiskeintresset bland unga är en av anledningarna till att fiskeklubben arrangerar Barnens fiskedag. En annan är att de vill locka nyfikna förstagångsfiskare. 

– Avsikten är ju att vi ska bli fler medlemmar, yngre medlemmar. Det är ju en liten gubbarsport, det kan ju inte hjälpas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.