En älgko tog under tisdagen ett svalkande dopp i familjens Rudhes trädgårdsdamm i Västervik. Foto: Maine Rudhe

Här tar älgen ett svalkande dopp mitt i trädgårdsdammen

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Rudhe i Västervik fick under den sommarheta tisdagen oväntat besök i trädgården. Men det var inte första gången en älgko tog ett dopp i familjens trädgårdsdamm.

Det var på eftermiddagen älgen plötsligt kom gående genom skogen och rakt in på familjen Rudhes tomt. Siktet var inställt på den tre meter långa dammen mitt i trädgården. 

– Älgkon promenerade ner i vattnet och började dricka. Sen tog den ett dop för att svalka sig, säger Lars-Erik Rudhe till SVT Nyheter Småland. 

Välkänd damm bland älgar

Det har varit en varm sommardag i Västervik och det var Lars-Eriks fru Maine som fångade älgen på film. Och ryktet om familjen Rudhes trädgårdsdamm verkar spridit sig. 

– Förra sommaren var ju också torr. Då hade vi en älgko med två kalvar som badade i dammen. Min gissning är att det är en av de två kalvarna som hittade tillbaka i dag, säger Lars-Erik Rudhe. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.