Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hundkollegorna busa på kontoret. Foto: SVT/Malvina Lindström

Här är hundar välkomna på kontoret – trots att en av grundarna är pälsallergiker

Uppdaterad
Publicerad

På företaget Advisory i Växjö uppmuntras medarbetarna att ta med sig sina hundar till jobbet.

– Det livar ju upp minst sagt. Det går ju inte att vara nere och ledsen när det kommer fyra hundar galopperande mot en, säger Erik Rosander, som är en av grundarna – och pälsallergiker.

Fyra nyfikna nosar möter besökare i dörröppningen till Advisory i Växjö. Shadow, Nicki, Alfons och Olles huvudsakliga arbetsuppgifter består i att gosa i soffan, springa i korridoren och nosa på besökare.

Omtyckta av både personal och kunder

Medgrundaren Erik Rosander, som själv är pälsallergiker, berättar att hundarna höjer trivseln på kontoret och har hittills varit uppskattade av besökande kunder. Men även de anställda som SVT pratat med gillar konceptet.

– Det underlättar ju i ens vardag att man kan ha med dem och slippa åka hem på lunchen, säger Malin Knutsson, en av de som jobbar på företaget.

Allergiker och hundrädda behöver inte oroa sig

Om en kund är allergisk eller hundrädd berättar Erik att de lätt kan ta hundarna åt sidan eller ha mötet i en konferenslokal på den nedre våningen där hundarna inte vistas.

– Det är ingen hittills som uttryckt att de är rädda eller allergiska så än så länge har det funkat bra, säger Erik Rosander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.