Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrietta Modig Serrate (S) menar att kompetensförsörjningen inom vården blir regionens tuffaste utmaning. Foto: ArtaTahiri

Henrietta Modig Serrate (S): Nu är det dags för hårt arbete

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Henrietta Modig Serrate har valts till ny ordförande i Kronobergs regionstyrelse. Nu leder hon ett majoritetsstyre tillsammans med Moderaterna, med tuffa frågor som Ljungby lasarettets framtid på agendan.

Valet av en ny ordförande blev en utav dagens viktigaste punkter för Kronobergs regionfullmäktige. Med Moderaternas stöd valdes Henrietta Modig Serrate (S).

– Jag blev omtumlad, och är väldigt ödmjuk inför det tunga uppdraget som jag har blivit vald till och de utmaningarna som vi har framför oss, sa hon till SVT efteråt.

Hårt arbete

Den svåraste utmaningen enligt Serrate är att stärka kompetensförsörjningen inom vården. Hon betonar att styret ska göra allt de kan för att behålla två akutsjukhus i Kronoberg. Men kommer hon att fira ordförandeskapet?

– Nu finns det inte tid till det. Nu är det dags för hårt arbete, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.