SVT:s hockeyexpert: ”Inte orimliga krav”

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyexperten Jonas Andersson anser inte att det är orimligt för en allsvensk förening att ha ett eget kapital på fyra miljoner. ”Då får man ändra rutinerna”, säger han.

– Det måste kanske vara så att de ändrar rutinerna hur de jobbar då. Med spelarbudget och sponsorer och annat i organisationen. Det är inte orimligt att ha ett eget kapital på fyra miljoner om några år. Då måste man ju se över verksamheten också tycker jag, säger Jonas Andersson.

”Finns en jätteproblematik”

Samtidigt håller han med om att skillnaderna i intäkter mellan ligorna blir ett problem.

Kapitalkrav för hockeyn

– Det är ju helt uppenbart så att det är väldigt stora skillnader och det får ju ekonomiska konsekvenser framförallt för de föreningarna i Hockeyallsvenskan så där finns det ju en jätteproblematik, det gör det verkligen.

TV-licensavtalen är ett sätt att öka intäkterna och Jonas Andersson säger att ett bättre avtal skulle vara viktigt.

– Det är ju direkt avgörande om man kollar på hur stor del av intäkterna som det faktiskt är. Jag har svårt att se alla som har varit så negativa till att SHL har skrivet ett så bra avtal. Det är ju positivt för svensk ishockey. Sen gäller det ju för allsvenskan att göra ett lika bra jobb. Eller om man säger från förbundsnivå att det ska fördelas på olika sätt det är ju också ett alternativ, säger han.

Ingen halvering av allsvenskan

Jonas Andersson tycker de nya licensreglerna är bra och tror inte att det kommer att innebära att hälften av klubbarna inte klarar kraven.

– Man kan diskutera om det ska vara sex, fyra eller två miljoner men det är inte jag rätt person att bedöma. Men det är bra att det finns ett regelverk och jag tror inte att vi kommer att se en halvering av antalet lag i allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kapitalkrav för hockeyn

Mer i ämnet