Foto: SVT/Ricardo Garcia

Högre polisnärvaro i Strömsnäsbruk

Uppdaterad
Publicerad

Det finns en större känsla av oro bland invånarna i Strömsnäsbruk efter nattens brand. Det är inte första gången en större eldhärjning sker på orten.

Under den närmsta tiden kommer fler poliser vara på plats i Strömsnäsbruk, till följd av den senaste branden. Detta har myndigheten kommit fram till efter konstaterandet att detta inte är någon ny företeelse.

– Både civila och uniformerade poliser samlar in så många vittnesuppgifter som möjligt, men det handlar också om trygghetsskapande åtgärder, säger Anders Karlsson till P4 Kronoberg.

Markaryd

Utöver den här branden har tre till fyra bränder skett under de senaste åren. Nyligen stod till exempel en pizzeria i lågor för några veckor sedan.

Kollektiv insats för trygghet

Boende i Strömsnäsbruk kommer nu att spela en betydande roll, som solidariskt kommer behöva stå upp efter händelsen som drabbat en del av orten.

– Civilsamhället kommer att vara en viktig del i verksamheten just nu, liksom att vi kommer att finnas där ännu mer för de som drabbats, säger Johan Rutgersmark, socialchef inom Markaryds kommun, på en presskonferens i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markaryd

Mer i ämnet