Hon tar över tränarjobbet i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Elmér blir innebandylaget Westervik IBK:s första kvinnliga A-lagstränare. Och hon vill bidra med laganda och glädje.

Sandra Elmér jobbar som enhetschef på serviceboendet Lundagården i Mörlunda. Nu ska hon använda sitt ledarskap i sportens värld genom att – lite otippat – bli huvudtränare för Västerviks herrar i innebandyns division ett.

42-åriga Sandra Elmér har själv spelat i både Vimmerby IBK och i Westerviks IBK. Hon lade innebandyklubban på hyllan 1998 och har därefter tränat ett antal flicklag. Men hon blev överraskad när klubbens sportchef Magnus Larsson ringde för ett par månader sedan.

– Jag fick fråga om första gången, jag blev lite chockad. Men ju mer tiden gick så tänkte jag varför inte, säger hon.

För ungefär två veckor sedan tog hon beslutet att bli ny A-lagstränare för klubben.

En nystart för laget

Hennes största uppgift nu blir att forma ett lag. Se till att det blir bättre ordning på träningsnärvaron som varit låg på senare tid. Hon vill se det som en nystart med satsning på egna produkter i Västervik.

– Jag vill att laget skall känna laganda och glädje och jag vill ge bra träningar och bra innehåll.

Än så länge har Sandra Elmér, sedan beskedet, inte träffat alla killar i laget.

– Vi ska ha upptakt nästa vecka då vill jag ta beslut tillsammans med laget och diskutera eventuella mål.

Du har din son Sebastian i laget hur känner du inför det?

– Jag har naturligtvis frågat honom och han är positiv, sedan får man ha förhållningsregler hemma att man inte bara pratar innebandy. Men jag tror vi klarar det.

Vad har du fått för reaktioner på att du som första kvinna blir huvudtränare för WIBK genom tiderna?

– Många har varit förvånade och frågat, ”Vad har du för utbildning och erfarenhet? Kommer du att ta tjänstledigt från jobbet?” Jag tror inte att man ställt samma frågor till en man. Men de flesta är positiva och tycker det är häftigt att man vågar satsa och tänka lite annorlunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.