Hopp för hyresgästerna i Traryd

Uppdaterad
Publicerad

Bolagsverken fattade under tisdagen beslut om likvidation av All Nordic Fastigheter AB, företaget som äger de problemdrabbade hyreshusen i Traryd.

Företaget hade tills i måndags på sig att lämna in namnet på en auktoriserad bolagsrevisor till Bolagsverket. När någon sådan anmälan inte kom in utsåg Bolagsverket en advokat till likvidator och enskild firmatecknare i bolaget. Han har till uppgift att se till att de som har fordringar på företaget får betalt och sedan avsluta bolaget som därmed upphör att existera.

Detta kan bli en långdragen process men Karl Göran Pauson, som fått uppdraget, ger hyresgästerna i Traryd hopp om en snabbare lösning.

– Om jag utgår från vad jag hört om den här affären så lär det inte finnas pengar till att betala alla skulder och då begär jag All Nordig Fastigheter i konkurs. Finns det då ett värde i fastigheterna så blir det en snabb försäljning.

I så fall skulle en ny och förhoppningsvis mer seriös ägare kunna förvalta hyresfastigheterna vidare utan att de boende blir utan vatten, värme och el, som de varit periodvis under hösten. Karl Göran Pauson understryker dock att han först måste sätta sig in i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.