Räkna inte med att hitta hotell i Växjö de närmaste dagarna. Foto: TT

Hotellen överfulla i Växjö – invaderas av mattelärare

Uppdaterad
Publicerad

Under två dagar är hotellen i Växjö fyllda till brädden. På sociala medier söks stugor och rum. Matematikbiennalen drar lärare från hela landet.

– Vi börjar lite idag, men den stora massan kommer imorgon och är kvar tills fredag, säger Elisabet Norlin som är projektledare för Matematikbiennalen.

Det är en konferens som startade på 90-talet och som hålls på olika orter varje gång. Den här gången är det Linnéuniversitet i Växjö som agerar värd.

– Det blir över 2 300 personer innanför dörrarna, inklusive utställare, föreläsare och funktionärer, säger Elisabet Norlin.

”Bokat mer eller mindre hela stan”

Hon förklarar att mattelärare kommer dit för att gå på föreläsningar om bland annat ny forskning och nya metoder för att lära ut.

SVT har pratat med två hotell som berättar att praktiskt taget alla rum är bokade.

– Vi har fullbokat. Det hålls en kongress här i Växjö och de har bokat mer eller mindre hela stan, säger en person i receptionen på ett av hotellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.