Hundar på recept

Uppdaterad
Publicerad

Lasse är två år gammal och snart färdigutbildad till sitt blivande yrke, vårdhund. Golden Retrievern är inne i sista veckorna på sin praktik. Tillsammans med matte har han varit iväg på utbildning under hela våren.

-Jag tycker det går jättebra. Jag har sett så många moment där han når fram där inte personalen når fram.

Ger människor lust

Matte heter Jenny Samuelsson och jobbar som undersköterska på äldreboendet Östregården i Växjö. Hon berättar hur Lasse genom lekövningar och gosande får de boende motiverade att göra saker som de annars kan ha svårt för, tex. att de äldre orkar öppna händer som ofta vill knyta sig. Lasse har också fått boenden som inte vill röra på sig att få lust att gå ut på promenad.

Under hela våren har Lasse och Jenny Samuelsson varit iväg på utbildningar. Samtidigt har Lasse också haft praktik på Östregården där han ska jobba när han är färdigutbildad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.