– Egentligen är nog ingen förvånad med tanke på vad som händer i branschen i stort, säger fabrikschefen Robert Gurbin. Foto: Boklok

Hustillverkare varslar 65 personer: ”Tungt besked till våra medarbetare”

Uppdaterad
Publicerad

Hustillverkaren Boklok i Gullringen varslar 65 personer om uppsägning, det rapporterar Dagens Vimmerby.

– Vi ser att nedgången tyvärr håller i sig och då måste vi anpassa oss, säger fabrikschefen Robert Gurbin till tidningen.

Varslet avser 50 anställda på yrkessidan och 15 tjänstemän. Anledningen till varslet är en svag bostadsmarknad och vikande försäljning.

– Det är en trend som vi har sett en längre tid, och vi har försökt hantera det på olika sätt. Egentligen är nog ingen förvånad med tanke på vad som händer i branschen i stort, säger Robert Gurbin.

Anpassar personalen utifrån efterfrågan

Robert Gurbin säger att en nedläggning av fabriken inte är aktuell, utan att detta är en fråga om att anpassa verksamheten utifrån efterfrågan.

– Vi har nyligen slutfört vår om- och tillbyggnad, och parallellt med den under flera år utvecklat kompetensen i Gullringen, så det här är en utmanings, säger han till Dagens Vimmerby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.