Jonathan Hindorf. Foto: Privat

Kalmarlag i Counter-strike-final i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Det är stora pengar på spel när elitseriefinalen i datorspelet Counter-strike avgörs i Stockholm i helgen. Jonathan Hindorf från Karlskrona är en av spelarna i laget Lotb från Kalmar.

Jonathan Hindorf  är 20 år gammal. Han har spelat datorspel sedan han var 12 år gammal. I dag är han en av Sveriges bästa gamers inom sin genre.

I helgen är det upp till bevis när finalen i elitserien i Counter-strike äger rum på världens största gamingcenter som ligger i Stockholm.

Kalmar

– Inför helgens final så känns det jättebra. Vi började säsongen med att förlora tre av våra första fyra matcher. Men vi lyckades vända på steken och komma först i grundserien, säger Jonathan Hindorf.

Tränar flera timmar om dagen

Jonathan tränar flera timmar varje dag och det har gett riktig utdelning. Men resan dit har inte varit helt enkel.

– Man måste lägga ned väldigt mycket tid och spela väldigt mycket. Men så är det väl inom de flest sporter, säger Jonathan.

Lagen som är i final i Stockholm kommer från Lund, Gävle, Göteborg och Kalmar. Jonathan Hindorf beskriver Counter-strike som ett lagspel.

– Det här är det bästa som finns. Det är tävlingsmomentet, lagspelet, viljan att vinna. Allt finns där, och jag som har spelat lagsport tidigare tycker att det är verkligen skitkul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet