Bild från dagens match i Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn körde över Leksand – SHL-drömmen ett steg närmare

IK Oskarshamn vann playoffmatchen mot Leksand i vägen upp mot SHL mot Leksand. För att Oskarshamn ska ha chans till spel i SHL krävdes en vinst i dagens match – på lördag väntar en avgörande playoff-match mot Leksand.

1-0 till IKO kom hallvvägs in i den första perioden efter en snabbspelvändning. Jonas Engström lyckades tunnla Leksands målvakt.

2-0 kom redan två minuter senare – av samma målskytt. Engström lyckades i rörig situation trycka in pucken för hemmalaget.

Oskarshamn höll trycket uppe och kunde i andra period genom en fin passning fram till Lucas Elvenes lägga in 3-0 i öppet mål.

Fullsatt arena

Leksand reducerade till 3-1 när fem minuter återstod av matchen. Med tio sekunder kvar på klockan kunde Marcus Björk med ett tungt skott i krysset sätta 4-1 till IKO. Hemmafansen ställde då sig upp för att hylla sitt lag.

Kvällens publiksiffra blev 3275 personer i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn – fullsatt.

På lördag möter IKO Leksand igen, vinner man då är Mora det sista hindret för spel i SHL.