Industribyggnad nedbrunnen – bevakas genom natten

Uppdaterad
Publicerad

En industribrand bröt under fredagskvällen ut i Järnforsen. Räddningstjänsten arbetade mot en överhängande spridningsrisk – men kunde senare få kontroll på branden.

Larmet om att det brinner i Järnforsen i Hultsfreds kommun kom klockan 18.45. Räddningstjänsten ryckte ut och kunde snabbt konstatera att en byggnad, på ungefär 40 gånger 20 meter, stod helt övertänd.

– Den kommer få brinna ner under kontrollerade former, sa insatsledaren Ulf Bowein under fredagskvällen.

”Ett kraftigt gnistregn”

Runt klockan 21.30 hade räddningstjänsten fått kontroll på situationen. Då brann det fortfarande men spridningsrisken bedömdes vara borta.

– Vi hade runt 25 brandmän på plats som kämpade med att minimera risken för spridning. Ett kraftigt gnistregn kom från branden och som landade i närheten av närliggande byggnader, säger Ulf Bowein.

Bevakning över natten

En styrka lämnas kvar över natten för kontroll.

– Vi kommer lämna över platsen till polis tidigast lunchtid lördag, säger Ulf Bowein.

Polisen har varit på platsen och spärrat av området. En anmälan om grov mordbrand har upprättas, men det är just nu okänt hur branden startat.

Någon skadad person ska inte finnas enligt insatsledare Ulf Bowein.

– Vi hade ägarna här som berättade att det inte ska finnas några människor i lokalen vid tiden då branden bröt ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.