Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Henrik Jensen, huvudtränare i KFF, berätta om hur svårt det är att hitta planer i klippet. Foto: SVT

Inför allsvenska avslutningen – KFF saknar planer att träna på

Uppdaterad
Publicerad

På söndag möts Kalmar FF och Djurgården i en allsvensk avslutning på Guldfågeln arena. Spelarna är uppvärmda och supportrarna är laddade. Det enda som saknas för elitlaget är fotbollsplaner att träna på.

– Om vi vill bedriva elitfotboll i Kalmar så måste vi ha bra planer att träna på helt enkelt, säger Henrik Jensen, huvudtränare i Kalmar FF.

Men det är inte bara inför matchen på söndag som föreningen har haft svårt att hitta speldugliga planer – utan det har varit ett problem under en längre period, något som Barometern var först med att berätta.

Fotbollsplanen Gasten, där laget vanligtvis tränar, är vattenskadad, Fredriksskans håller på att renoveras, Ekerum på Öland har vinterstängt och matchplanen på Guldfågeln arena måste sparas.  

– På kort sikt kör vi runt i hela kommunen och kollar på planer, det är inte bra . Vi har en otroligt viktig match mot Djurgården på söndag och det är där vårt fokus borde ligga, säger Henrik Jensen.  

Henrik Jensen hoppas på dialog och samarbete 

Inför matchen på söndag tränar Kalmar FF på Hossmo IP, ungefär en kvarts bilresa från Kalmar. Lösningen är kortsiktig, och i framtiden hoppas Henrik Jensen att kommunen ska hjälpa till.  

– Det är ju i allas intresse att det går bra för Kalmar FF. Det är i vårt intresse, det är i kommunens intresse, det är i allas intresse. Jag hoppas vi kan hitta bättre lösningar i framtiden.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.