Sammanlagt 16 journalister sägs upp från företaget. Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Ingen köpare till 24Sverige – samtliga sägs upp

Publicerad

Under tisdagskvällen gick tidsfristen ut för intressenter som vill ta över konkursboet efter nyhetssajten 24Sverige. Nu sägs samtliga anställda upp på företaget.

Det var under förra veckan som beskedet kom att mediebolaget 24Sverige begärts i konkurs. Tidsfristen gick ut under tisdagskvällen för att hitta en köpare av konkursboet.

Men konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson bekräftar nu för journalisten.se att inga intressenter hört av sig för att köpa nyhetssajten 24Sverige.

– Det har funnits flera intressenter men ingen har kommit till skott. Jag utesluter inte att det till slut kommer någon som köper bolaget, men värdet på bolaget var större i går än det är i dag. Det kallnar snabbt, säger Erik M Gabrielsson till Journalisten.

Skyddas av statlig lönegaranti

Under onsdagen beslutade konkursförvaltaren att säga upp personalen från företaget.

– Eftersom det inte kommit något bud har jag beslutat att alla ska sägas upp.

Ett 20-tal anställda, varav 16 journalister, kommer att få lön via den statliga lönegarantin under uppsägningstiden.

Sajterna som påverkas:

Visa

24Kalmar, 24Öland, 24Nybro, 24Emmaboda, 24Halmstad, 24Varberg, 24Falkenberg, 24Malmö, 24Uppsala, 24Blekinge, 24Kristianstad, 24Helsingborg, 24Ystad, 24Trelleborg, 24Västerås

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer