Syster Sol är en av de artister som i sommar uppträder på festivalen Öland roots. Foto: Erik Mårtensson/Scanpix

”Ingen nyhet om det bara varit snubbar” – artisten Syster Sol om reggaefestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska reggaeartisten Isabel Sandblom, känd som Syster Sol, är en av de artister som uppträder på festivalen Öland Roots i sommar. SVT Nyheter Småland bad henne kommentera att festivalen i år satsat på ett startfält där kvinnor frontar alla akter.

– Så länge det blir en nyhet när en festival satsar på bara kvinnor i sin line up är det ett tecken på att vi inte är riktigt jämställda ännu, säger Isabel Sandblom.

Själv tycker hon att det som är extra roligt med årets festival är att det är så många starka artister bokade.

– För mig är det fantastiskt att så många av mina största förebilder kommer att spela på festivalen. Det känns fint att få dela scen med några av dem som inspirerat mig mest.

Öland Roots blir Syster Sols enda spelning i år.

– Jag har tagit en välbehövlig paus från musikbranschen av personliga skäl. Jag har behövt det. För att hämta hem mig själv. Öland Roots gör jag för att jag verkligen vill göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.