Peter Boström är chefredaktör på Ölandsbladet. Foto: Ölandsbladet

Ingen tidning på Öland – för första gången på 150 år

Publicerad

Ölänningarna hittade ingen Ölandsbladet i sina brevlådor i morse. Det var haveri på tryckeriet i natt, så tidningen hann aldrig tryckas klart i tid.

Peter Boström är chefredaktör på Ölandsbladet och har jobbat på tidningen i 30 år.

– Det har aldrig hänt att papperstidningen inte kommit ut. Och vi kan inte hitta någonstans i våra historieböcker att tidningen inte kommit ut under dessa 150 år. Så det är en historisk dag, men kanske inte på ett roligt sätt, säger Peter Boström.

Det var ett haveri på tryckeriet i Karlskrona i natt.

– Det kom i gång igen framåt småtimmarna men då var det för sent för oss att trycka Ölandsbladet så den kunde komma ut till våra prenumeranter.

Har folk reagerat?

– Åh Gud ja! Vi har 8000 prenumeranter, och det är säkert 7500 har hört av sig och frågat ”var är tidningen?”. Det har ringt och folk kommer hit, säger Peter Boström.

Ölandsbladet är en omtyckt lokaltidning, med över 80 procent täckningsgrad i Borgholms kommun och närmare 50 procent i Mörbylånga.

Dagens tidning kommer istället att delas ut i morgon. Även Barometern och Östran trycks i Karlskrona. De tidningarna blev försenade men kom ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer