Michel Tornéus i herrrarnas längdhopp vid inomhus-SM i friidrott 2017 i Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT

Inomhus-SM i friidrott avgörs i Växjö nästa år

Publicerad

Nu är det klart att IFK Växjö arrangerar inomhus-SM i friidrott nästa år.

Friidrottsklubben har arrangerat tävlingen flera gånger tidigare, senast för drygt ett år sedan. Planen är att inomhus-SM i år ska gå i Malmö om några veckor. Men i dag meddelade Svenska friidrottsförbundet att IFK Växjö står värd för tävlingen nästa år.

 – Vi fick nyheten i dag och det känns väldigt kul med något att se framemot i dessa mörka tider. Vi har fått bra kritik för våra tidigare evenemang och det är kul att visa att vi är duktiga arrangörer, säger Mikaela Wieslander Mayer klubbchef IFK Växjö.

Börjar planera

Datumen är inte fastställda ännu, men enligt klubben brukar tävlingarna hållas andra halvan av februari, exakta datum väntas under våren. Vilka som kommer vara med på tävlingarna är omöjligt att säga redan nu, men en drömgäst finns.

 – Vi kan ju alltid hoppas på Armand Duplantis, det hade varit en stor grej att ha honom här, säger Mikaela Wieslander Mayer.

Stavhopparen Angelica Bengtsson och kulstötaren Fanny Roos kan bli två av representanterna från Kronobergs län, men nya idrottsstjärnor kan också vara födda till tävlingarna om drygt ett år.

 – Det hinner nog komma nya stjärnor också, vi har flera juniorer som är på gång som var nära att ta medalj förra gången, de kan nog utvecklas till nästa år, avslutar Mikaela Wieslander Mayer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.