Foto: Johan Nilsson/TT

Internationellt efterlyst kvinna gripen i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern som varit internationellt efterlyst sedan 2009 greps under fredagen i sitt hem i Alvesta kommun.

Kvinnan, som har svenskt personnummer, är efterlyst för bedrägeri och urkundsförfalskning. Brotten ska ha begåtts i Polen 2006.

Under lördagen kommer tingsrätten i Jönköping pröva om det blir aktuellt med en överlämning till myndigheterna i Polen, säger Annika Collin, som är pressansvarig vid åklagarmyndigheten, till SVT Nyheter Småland.

Åklagare och polis kan i nuläget inte kommentera vad det var som ledde fram till att den efterlysta kvinnan hittades och greps under fredagen.

Även inneboende greps

I samband med hämtningen av kvinnan grep polisen även hennes inneboende, en man som misstänks för narkotikainnehav och försäljning.

– Under husrannsakan hittade vi bland annat genomskinlig vätska i sprayform som skulle kunna vara fentanyl, men det vet vi inte ännu. Mannen säger att det är vatten, säger Alexander Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.