Irena Pozar från Växjö är chefredaktör på VeckoRevyn och nominerad till stora Journalistpriset Foto: Irena Pozar.

Irena Pozar från Växjö nominerad till Stora Journalistpriset

Uppdaterad
Publicerad

Irena Pozar startade sin journalistkarriär på Smålandspostens ungredaktion. Idag är hon chefredaktör på Veckorevyn och är nominerad till Stora Journalistpriset i kategorin ”årets röst”.

Under tisdagen offentliggjordes de nominerade till Stora Journalistpriset och VeckoRevyns chefredaktör Irena Pozar från Växjö är en av de nominerade.

– Jag trodde inte juryn skulle se jobbet vi gör på VeckoRevyn som tillräckligt prestigefyllt för att få en nominering. Så jag blev chockad, säger Irena Pozar.

Granskade övergrepp på HVB-hem

Hon har blivit hyllad för VeckoRevyns granskning av övergrepp på HVB-hem.

– Det görs inte journalistik riktad mot unga kvinnor. Stormedia når unga och kvinnor men dessa är ingen prioriterad målgrupp. Vi fyller det tomrummet och tar unga kvinnor på allvar, säger hon.

”Ska fortsätta gräva”

”Hon har gett tonårstjejernas anrika trendbibel ett nytt ansikte som granskare av såväl övergrepp som nagellack”, så lyder juryns motivering.

– Vi ska fortsätta gräva i underbevakade områden som berör unga. Ekonomi med målgruppen i fokus och utsatthet för brott är exempel på intressanta ämnen vi tittar på, säger Irena Pozar.

Den 21 november tilldelas priserna i Stora Journalistprisets fem kategorier.

Stora Journalistpriset

Visa

Stora Journalistpriset instiftades 1966 och delas ut av Bonnier AB med syfte att främja goda yrkesprestationer inom journalistiken.

Priset delas årligen ut i fem klasser:

  • Årets Avslöjande
  • Årets Berättare
  • Årets Förnyare
  • Årets Röst
  • Lukas Bonniers Stora Journalistpris

Källa: storajournalistpriset.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet