Foto: Johan Nilsson/TT

”Jag har bett dem att inte berätta för mig”

Publicerad

Efter framgångarna spekuleras det nu i om Anna Anvegård kommer att stanna i Växjö DFF även nästa säsong eller ej. Men enligt henne själv är hon än så länge ovetande om vilka erbjudanden det finns att ta ställning till.

En av Växjö DFF's vassaste spelare är Anna Anvegård. Hon har spelat i 20 matcher och gjort 13 mål. Detta gör Anvegård till nummer två i årets skytteliga. Anvegård har dessutom tagit en plats i det svenska landslaget och nu spekuleras det kring om hon kommer att lämna Växjö DFF nästa säsong och om vilka erbjudanden hon redan har fått.

–  Jag har inte så jättebra koll på det och det är inte till mig de hör av sig utan till klubben eller till pappa, som har hjälpt mig mycket sådant här. Och jag har bett dem att inte berätta för mig innan vi spelat sista matchen, eftersom jag vill behålla fokus, säger Anna Anvegård.

Inför den här säsongen skrev hon på ett så kallat 1+1 kontrakt vilket innebär att både Anna Anvegård själv men också klubben har möjlighet att utvärdera och välja om kontraktet ska löpa även över nästa säsong eller ej.

Finns det någon annan klubb som du i nuläget tänker att du gärna skulle vilja spela i?

–  Nej. Det räcker inte att det bara är en ”bra klubb” utan i sådant fall behöver de också ha en bra plan för hur de vill använda mig och jag vill även känna ett förtroende för tränaren. Det är helt enkelt mycket som måste stämma in, säger Anna Anvegård.

Men enligt planen så ska hon sätta sig ner och prata med klubben efter den sista matchen mot Piteå, och då först kommer hon att bestämma om hon fortsätter i Växjö DFF även nästa säsong eller ej. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.