Foto: TT/Privat

Jägare samlar pengar till cancerfonden

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde gången samlas idag, lördag, ett gäng jägare i trakten kring Växjö för att samla pengar till cancerfonden. Var och en betalar hundra kronor för sitt deltagande. Resten av pengarna kommer från lotterier och jaktbytet,som ska auktioneras ut.

Johan Frisk och Bengt Lindell heter initiativtagarna till cancerjakten. Idén kommer ursprungligen från de föreningar som cyklat ihop pengar till cancerfonden.

– Jag var engagerad i ett gäng som cyklade i England 2015, berättar Johan Frisk för SVT Nyheter Småland, och i det sammanhanget besökte vi en barncanceravdelning på Lunds lasarett, där vi träffade sjuka barn. Eftersom jag är jägare tänkte jag att vi skulle kunna göra något liknande inom jägarkåren.

Lotterier och viltdjursauktion

Jägarna samlas på Risingegården tidigt på morgonen och får då veta vilket av femton jaktlag de ska ingå i. De återsamlas framåt eftermiddagen för fika. Det skjutna viltet auktioneras då ut tillsammans med signerade matchtröjor skänkta av Lakers, öster och Växjö Vipers. Flera företag har också skänkt fina vinster till ett lotteri.

– Det är riktigt fina grejer, säger Johan Frisk, som hoppas att företagens gåvor ska inbringa en hel del pengar. Allt ska oavkortat gå till barncancerfonden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.