Jonas Waltelius – Lyssnarnas Sommarvärd 2018 Foto: Privat

Jonas från Emmaboda är lyssnarnas sommarvärd

Uppdaterad
Publicerad

Under sin svensexa förändrades hans liv fullständigt. I samband med en kampsportsövning bröt Jonas Waltelius sin nacke och fick en bestående förlamning. I sitt sommarprat vill han ge en tankeställare om att inget kan tas förgivet, för livet kan vända blixtsnabbt.

Jonas Waltelius har röstats fram till Lyssnarnas Sommarvärd i Sveriges Radio P1, efter att många blivit berörda av hans starka historia. Efter beskedet är han överrumplad av uppståndelsen.

– Det känns både hedrande och häftigt, men jag känner också ett visst ansvar att prestera, säger han.

Emmaboda

33-årige Jonas Waltelius är uppvuxen i Emmaboda och bor numera med sin familj i Linköping där han jobbar som högstadielärare. För fem år sedan, en vecka innan sitt bröllop, inträffade en olycka som kastade omkull tillvaron totalt. Under en kampsportsövning på sin svensexa bröt han nacken och är i dag rullstolsburen.

Vill ge en tankeställare

Det var efter påtryckningar från omgivningen, som ville höra mer om Jonas berättelse, som han skickade in sitt bidrag till Lyssnarnas Sommarvärd. Programmet kommer att handla om när livet ändras och relationen till den man älskar förändras.

– Jag vill dels ge en bild av hur mitt liv har varit och är, och dels ge en tankeställare till människor som tar saker förgivet att uppskatta och utnyttja det man har, för livet kan vända snabbt.

Jonas Waltelius sommarprat sänds i P1 den 18 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emmaboda

Mer i ämnet