Foto: Privat

Josefin från Växjö och Cecilia från Ljungby nya världsmästare i fransförlängning

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Foxman från Växjö och Cecilia Reck-Christensen från Ljungby vann varsin kategori i helgens VM-tävlingar i fransförlängning i Amsterdam.

Josefin Foxman har tidigare vunnit en större  tävling i konsten att förlänga ögonfransar och med den meriten kunde hon ställa upp i kategorin ”expert”, den svåraste klassen. De andra kategorierna var ”junior” och ”master”.

– Jag fick sätta fransar på en modell med ganska sköra fransar, berättar hon för SVT Nyheter Småland. Att jag vann berodde nog på att jag lyckades anpassa fransarna bra efter modellens egna förutsättningar. Jag gjorde det bästa av situationen.

”Är ett stort erkännande”

Josefin ställde också upp i klassen volym, men där lyckades hon inte lika bra. Hon är nu åter hemma i Växjö med priset, som bland annat bestod av en lyxig lampa att använda när hon arbetar.

Cecilia Reck-Christensen från Ljungby vann första pris i kategorin Nude Master och blev trea i kategorin dramatisk volym, även det i masterklassen.

– Jag är fantastiskt glad över de utmärkelserna och känner att det är ett stort erkännande för mitt yrke som jag älskar och brinner för, säger Cecilia Reck-Christensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.