Journalist lämnade tryggheten för skrivandet

Uppdaterad
Publicerad

Är det så här jag vill leva? Den frågan ställde sig Mickan Thor när hon kände att jobbet sakta åt upp henne. Hon bestämde sig för att säga upp sig, för att bli författare.

Mitt bland hästar, hönor, hundar, katter, en minigris och en gås trivs Mickan Thor från Kärr strax utanför Nävelsjö i Vetlanda kommun allra bäst.

Omvärderade tillvaron

Djur och natur går som en röd tråd genom hennes liv och det är här hon hämtar sin inspiration. Hon är konstnär, fotograf, bloggare och journalist. Men nu även författare. För ett tag sedan sa Mickan Thor upp sig från sitt fasta jobb som ekonomireporter på en dagstidning och omvärderade tillvaron.

– Jag känner sådan frid och glädje varje dag. Nu lever jag verkligen min dröm, säger hon.

Egna bilder

Mickan satte igång med skrivandet istället, en dröm som hon haft sedan barnsben. Resultatet har hittills blivit fyra böcker som alla kommer ut under 2014. I böckerna får man följa livet på gården under de fyra årstiderna. Bland annat berättelser om djuren och mycket fotografier som Mickan själv tagit.

– Jag vill verkligen att människor ska le och nicka igenkännande. Jag vill beröra och det får gärna vara glädje.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.