En julklappsbuss full av julsångare skapade julstämning när Kalmar Stadsmission samlade in julklappar runt om i Kalmar under söndagen. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Julklappsbuss samlade paket till behövande

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen var det premiär för Stadsmissionen i Kalmars julklappsbuss. Under eftermiddagen åkte man runt till olika platser och samlade in julklappar till behövande.

Julklapparna ska sedan delas ut under firandet i Stadsmissionens lokaler på julafton. Bussen stannade bland annat i Lindsdal, Rinkabyholm, Berga centrum och på Stortorget. Med i bussen fanns både tomte och en kör som sjön julsånger.

– Det här är världspremiär för oss i Kalmar Stadsmission, säger Susanne Lundström som är direktor för Stadsmissionen i Kalmar.

Glögg och pepparkakor

Bussen har precis stannat till i Lindsdal och ur den strömmar en hel kör som sjunger julsånger, samtidigt som det bjuds på glögg och pepparkakor.

Till Lindsdal har det kommit människor som tagit med sig jukklappar som Stadsmissionen senare ska dela ut till andra.

Saga Juliusson är en av dem som tagit med sig ett paket och gett till tomten.

– Jag är här för att ge paket till dem som kanske inte har så mycket pengar, säger hon.

Hemstickade halsdukar

Birgitta Ohlsson har en hel kasse med paket i handen, godis, choklad och hemstickade halsdukar har hon tagit med.

– Vi ville testa något nytt och sa, vi fixar med en julklappsbuss och kör runt och möter människor där de är, säger Susanne Lundström som är mycket nöjd efter bussens första stopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.