Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett flygplan tvingades nödlanda på gamla E22:an söder om Kalmar under tisdagseftermiddagen. Foto: Ludwig Fleetwood/SVT

Flygplan tvingades nödlanda på gamla E22 söder om Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre flygplan fick problem med bränsletrycket söder om Kalmar under tisdagseftermiddagen. Planet nådde inte flygplatsen i Kalmar utan tvingades nödlanda på gamla E22 vid Värnanäs söder om Kalmar.

SOS Alarm fick klockan 14.21 på tisdagseftermiddagen larm om ett befarat flygplanshaveri. Enligt personal på flygplatsen i Kalmar, som SVT pratat med, ska det röra sig om ett mindre tyskt plan som fick tekniska problem.

Flygplatsen i Kalmar blev då ett alternativ för nödlandning, men planet nådde aldrig dit utan tog mark söder om Kalmar. Planets pilot hade dock svårt att hitta en bra plats, något som skapade osäkerhet när planet kom ner lågt och försvann från flygledarens radar.

Landade på trafikerad väg

Lösningen blev att sätta ner planet på gamla E22.

Som tur var så mötte man ingen trafik vid landningen och planet står nu parkerat på ett fält precis bredvid vägen.

– Det fanns två personer i planet men de ska vad jag vet vara oskadda, säger Johan Sandin som är vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.