Artisten Kalle Johansson, 19 år gammal, var märkbart tagen efter konserten med Adele där han själv fick framföra en duett med stjärnan – bilden på den brittista sångerskan är tagen från ett annat tillfälle. Foto: SVT / TT

Kalmar-artisten Kalle Johansson fick uppträda med Adele

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska världsartisten Adele uppträdde på fredagen inför en slutsåld Tele2 arena i Stockholm – av reaktionerna på sociala medier att döma blev det en magisk kväll. Kanske blev det extra magiskt för 19-årige artisten Kalle Johansson, från Kalmar, som fick gå upp och sjunga en duett inför över 30.000 åskådare.

Det blev publikrekord för sittande publik på Tele2 Arena på fredagskvällen – totalt 31.069 personer fick chansen att se den skönsjungande brittiskan Adele framföra sina alster.

För Kalle Johansson, 19 år och med rötterna i Söderåkra utanför Kalmar, blev kvällen extra speciell när han fick chansen att komma nära storstjärnan vid sidan av scenen.

Frågade när de kramades

– Vi kramades där och då frågade jag ”du vill inte ta en duett?” Och det ville hon ju då. Vi sjöng Make you feel my love, säger Kalle Johansson till SVT Nyheter.

– Det här har jag alltid velat göra, så jag kände bara att nu är tillfället och nu ska jag ta det här tillfället.

Kalle Johansson har tidigare erfarenheter av att stå på stora scener. 2014 sopade han hem Sveriges Radio P4:s musiktävling Svensktoppen Nästa, vilket ledde till en plats i Melodifestivalen 2015.

Frågan är om inte fredagskvällens framförande trumfar alla tidigare shower som den 19-årige Söderåkrasonen bjudit på. När SVT Nyheter träffar Kalle Johansson efter konserten så måste han ta sig för pannan och andas ut några gånger extra innan han kan svara på frågor om duett-showen med Adele.

”Vet inte vad som har hänt”

– Jag glömde bort lite vad jag hade gjort när jag kom ner, så det är lite så att jag inte vet riktigt vad som har hänt, säger han.

Vad säger du om låtvalet?

– Den kör jag rätt mycket, så det var ett bra val tycker jag.

Vad betyder den här duetten för dig och din karriär?

– Ja, för karriären vet jag inte. Men bara för mig själv, att ha fått sjunga med en av mina största förebilder... jag dyrkar inte många människor, men Adele dyrkar jag riktigt mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.