Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
David Måsegård, klubbchef i Kalmar FF, berättar om föreningens nya inriktning där man kommer avveckla barnverksamheten. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Kalmar FF fasar ut barnfotbollen – satsar på elitverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF avvecklar den breda barn- och ungdomsfotbollen för att istället satsa på elitverksamhet från 13 års ålder.

– Vi gör det för att kunna lägga fokus på vår akademiverksamhet och framför allt på att få igång flickor från 13 år och därmed också bli en mer jämställd förening, säger David Måsegård, klubbchef Kalmar FF.

Alla barn och ungdomar som idag spelar i något av klubbens lag kommer få spela klart. Däremot kommer man inte starta några nya lag för 5-åringar som vill spela fotboll.

Söka sig till elitsatsning

Den som vill börja spela fotboll hänvisas istället till någon mindre förening i och kring Kalmar. Från att man fyllt 13 år kan man söka sig till Kalmar FF och deras elitsatsning.

– Det blir en form av uttagning från de andra föreningarna från att man är 13 år. De som blir antagna börjar spela här och får chans att utvecklas till elitspelare.

Bli mer jämställt

Ett av målen är att på sikt skapa ett damlag i föreningen.

– De som börjar när de är 13 blir ju till slut ett damlag. Det känns jättebra att göra den här satsningen och låta ungdomar oavsett kön utvecklas till elitspelare här i föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.