Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi ska vara ett lag för alla, då kan man inte stänga ute 50 procent av befolkningen, säger Kalmar FF:s klubbchef Marcus Rosenlund. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Historiskt beslut – Kalmar FF startar damverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till internationella kvinnodagen klubbades klubbens femårsplan igenom, och där ingår en satsning på damverksamhet.

– Vi ska vara en klubb för alla, då kan man inte stänga ute 50 procent av befolkningen, säger Kalmar FF:s klubbchef Marcus Rosenlund.

Beslutet om att Kalmar FF nu startar ett flicklag togs på årsstämman sent under måndagen. Planen är att utveckla en hel sektion med damverksamhet inom en femårsperiod.

– Någon gång innan 2027 ska detta vara sjösatt, säger Marcus Rosenlund som är klubbchef för Kalmar FF.

Kalmar FF har ju tidigare varit lite vag i sin vilja att starta ett damlag eller flicklag, vad är det som har hänt?

– I vår nya verksamhetsbeskrivning ska vi vara ett fotbollslag för alla och då kan man inte stänga ute 50 procent av befolkningen. Det handlar helt enkelt om att vi måste anpassa oss efter var vi i dag befinner oss i samhället.

Det finns ju redan ett damlag i Kalmar, IFK Kalmar, hur tänker vi kring dem. Kan ni tänka er ett samarbete med dem?

– Jag hoppas att den dag som vi startar vår flickverksamhet, att vi får ett större intresse för flickfotboll och damfotboll överlag, så att vi får fler unga tjejer att spela fotboll helt enkelt. Sedan finns det säkert flera punkter som vi kan samarbeta kring. Vi kommer ju att spela på samma arena, säger Marcus Rosenlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.