Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalmar kommun delar ut sommarens blommor i stället för att slänga dem i soporna. Foto: Hazem Dakel/ SVT

Kalmar kommun delar ut sina blommor: ”Gemensam upplevelse”

Publicerad

Kalmar kommun har beslutat att öppna upp flera av stadens parker för blomplockning. Dagar innan den årliga vårplanteringen skulle påbörjas, tog kommunen steget att bjuda in sina medborgare att njuta av blommornas prakt, istället för att låta dem gå till spillo i soporna.

Redan första dagen hade entusiastiska Kalmarbor plockat alla tillgängliga blommor, och det gick snabbare än någon hade kunnat förutse.

– Vi sparar självklart våra plantor till nästa år, så du får inte gräva upp dem. Men istället för att bara plocka bort alla dessa vackra blommor beslutade vi att dela dem med Kalmarborna, säger Jacob Runesson som är arbetsledare i stadsparken.

– Jag tycker att andra kommuner borde göra samma sak. Det är roligt att kunna plocka dessa blommor istället för att de bara kastas bort, säger Lena Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.