Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett av avsnitten i SVT:s storsatsning ”Historien om Sverige” har delvis spelats in här på Kalmar slott. Foto: Ulf Celander

Kalmar slott visas i SVT:s storsatsning ”Historien om Sverige”

Publicerad

Storsatsningen ”Historien om Sverige” rullar vidare. Femte avsnittet, som släpps på söndagen, har delvis spelats in på Kalmar slott.

I veckans avsnitt uppmärksammas bland annat Drottning Margareta, Gustav Vasa och Nils Dacke. Flera av scenerna har spelats in på Kalmar Slott. Avsnittet berättar om händelser mellan åren 1361-1560.

Slottschefen är nöjd med att slottet förekommer i programmet.

– Kalmar Slott är en viktig del i Sveriges historia, så när förfrågan kom var det självklart för oss att ge SVT bästa möjliga förutsättningar att komma hit och filma. Det var väldigt fint att få följa inspelningen och att få se historien komma till liv, säger slottschef Meg Nömgård i ett pressmeddelande.

Femte avsnittet av ”Historien om Sverige” sänds söndagen den tredje december 21.00 i SVT 1, och går att se på SVT Play från klockan 02.00 samma dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.