Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Kalmarbo nominerad till eldsjälspris: ”Jag är väldigt hedrad”

Publicerad

Gulistan Ucar har nominerats till Guldhanden, ett stipendium som delas ut av Sverige United för insatser inom integration och inkludering genom fotboll.

Gulistan Ucar är styrelseledamot i IFK Kalmar, och är drivande i deras inkluderingsprojekt. Hon har jobbat med spontanfotboll för flickor i Norrliden med utländsk bakgrund sedan 2019, och med att hjälpa dem att komma in i föreningslivet.

Hon är en av elva nominerade som har chans att vinna Guldhanden, när vinnaren utses senare i vår. Sverige United skriver på sin hemsida: ”Föreningens satsning har varit mycket lyckosam och Gulistans förmåga att skapa förtroende hos föräldrar och tjejer har varit avgörande”.

– Det är ett väldigt fint pris och jag är väldigt hedrad. Det känns roligt att vår förening och vårt projekt uppmärksammas, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.