Foto: TT

Kalmars hotell fullbokade när fyra stora evenemang intar staden

Publicerad

Under kommande veckoslut är Kalmars centrala hotell fullbokade. Orsaken är att staden är värd för fyra stora evenemang.

– Evenemang och möten betyder mycket för den regionala näringen, eftersom deltagarna som kommer hit övernattar på våra boendeanläggningar, äter på restaurang och handlar i våra butiker. Evenemangen är också uppskattade bland invånarna, som gärna sluter upp som publik, säger Marcus Larsson på Destination Kalmar.

Tennis, innebandy och hundar

Under hela veckan pågår World Tennis Tour, en professionell herrtennistävling med 15 000 dollar i prispengar. Mellan torsdag och söndag hålls Kalmarsund Floorball Cup, en internationell ungdomsturnering i innebandy. Runt 2500 personer deltar i turneringen.

Kalmar

I Kalmarsalen tävlar omkring 500 barbershopsångare från hela Norden i Nordiska Mästerskapen i Barbershopsång. Lördag och söndag pågår Hundfesten på Kalmartravet. Det är ett nytt hundsportevenemang som samlar 800 hundar från hela landet.

Stärka utbudet

Enlligt Destination Kalmar är värdskapet för de fyra olika evenemangen ett resultat av ett mångårigt arbete.

– Vi arbetar aktivt med att värva evenemang, möten och konferenser till Kalmar. Framför allt strävar vi efter att stärka utbudet utanför högsäsong, som en del i vårt arbete med att utveckla Kalmar som året runt-destination.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet